Kirjaudu

KOE
FarmiPeli Oy esitteli Läpinäkyvää rakennusprosessia Jyväskylässä Tuhatjalka Pieneläinklinikalla 25.-26.10.2012 osoitteessa Gummeruksenkatu 8-10
Kuva
Kuva
Perjantaina

Poikimailmaisimen voi liittää osaksi nykyistä järjestelmää!
Vaihtoehtoisesti poikimista voi seurata tabletilla, puhelimella tai tietokoneella

Järjestelmän poikimisilmoitus on kolmivaiheinen - ilmoitukset saat seuraavien poikimiseen liittyvien jaksojen alkaessa:
 1. Hännän nostelu
 2. Supistukset
 3. Poikimisen

Kullekin alkavalle jaksolle voi käyttäjä itse määrittää hälytyksen tason.

FarmiPeli poikimailmaisin on monipuolinen järjestelmä

Poikimisen ja kiiman ilmaisun lisäksi järjestelmän voi laajentaa tuotannon ja rakennusten valvontaan, sekä rakennusprojektin avuksi
Kuva

Kaikki alkoi ELKE-hankeesta

Hanke loi tuotannon kehittämiseen otollisen ilmapiirin. Hankkella oli hyvä kontaktipinta tuotantoansa kehittäviin maatiloihin "Läpinäkyvä rakennussuunnittelu" osan kautta. Tässä hankeosassa opeteltiin tietoverkon käyttöä rakennusprosessissa hyvin tuloksin.
Uutta innovatiivista kommentointisysteemiä käytettiin yli 100:n tuotantonsa uudistamista suunnittelevan tilan kanssa.
Suunnittelun apuvälineeksi alkujaan kehitetty järjestelmä mahdollisti uuden tuotannon seurannan apuväineen toteutumisen!
Merkittävin uusi ominaisuus on poikimisilmaisin.
FarmiPeli -järjestelmää on jo kehitysvaiheessa käytetty ennätysten rikkomiseen ja tehokkuuden parantamiseen.
Ensimmäisenä Suomessa - ehkäpä maailmassa - toteutettiin luvanvarainen rakennustyö ilman paperille tulostettuja piirroksia.
Ainoat paperitulosteet toimitettiin rakennuslupahakemuksen liitteeksi. Tämäkin poistuu kunnissa lisääntyvän sähköisen asiointimahdollisuuden ansiosta.
Kuva
Laitetta voi näppärästi käyttää jopa pelkällä sormella!

Ominaisuudet ja käyttöympäristövaatimukset:

 • Käyttäjän ikä noin 4-6 vuotiaasta alkaen
 • Kuvakepohjainen käyttö ei vaadi luku- tai kielitaitoa
 • Kokemattomuus ATK:n käytössä on eduksi
 • Laite on kytkettävissa langattomasti "wlan"- tai gsm-puhelinverkkoyhteyteen
 • Paikannus gps ja/tai gsm tekniikalla
 • Toimii myös ilman verkkoyhteyksiä
 • Kaikki laitteen ohjelmat ovat maksuttomia ja avoimen lähdekoodin perustein tehtyjä
 • Käyttö- ja ylläpitokustannuksia ei akun lataamista lukuunottamatta ole
 • Laite sisältää vakiona kaikki normaalisti tarvittavat ohjelmat helppo 3D-mallinnus mukaanlukien

Käyttö:

 • Rakennuksen ja huonetilan 3D suunnittelu
 • Tekniikan tilavaatimusten havainnointi - 3D törmäystarkastelu
 • Suunnittelun arkkitehtivaiheen kommentointi punakynäämällä tai verkkoyhteyden kautta
 • Piirustusten luku rakennustyön toteuttamisessa
 • Rakennuksen käyttövaiheen ylläpito ja arkistointi
 • Tuotannon seuranta kiihtyvyysanturien ja paikkatiedon perusteella
 • Huonejärjestelyn ja toiminnan muutossuunnittelu

Pieneläinklinikka Tuhatjalka testasi FarmiPeli-lukulaitteen käytännössä

Turkuun rakennettu Pieneläinklinikka Tuhatjalka hyödynsi FarmiPeli-lukulaitetta käytännön rakennuskohteessa ensimmäisenä Suomessa. Ensi vuoden alusta ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden toimiva, laajan alueen lemmikkieläinpäivystyksestä vastaava klinikka piti saada valmiiksi erittäin lyhyessä ajassa. FarmiPelin lukulaite oli yksi monista keinoista rakennusajan lyhentämiseksi.

Kuva
Kohteen rakentajana toimineen Lohjalaisen rakennusliike Amirax Oy:n toimitusjohtaja Juhani Suominen katsoo kuvassa aina ajan tasalla olevia klinikan piirustuksisa FarmiPeli-lukulaitteen esiversiolla Tuhatjalka Oy:n Eläinlääkäri Minnami Mikkolan kansssa ja taustalla työt sujuu. Heidän kommenttinsa laitteen toiminnasta olivat erittäin myönteiset. Tässä rakennuskohteessa syntyi enemmän kuin laitteen hankintahinnan verran säästöä jo piirustusten tulostuskustannuksissa. Kaikki muu laitteella saavutettu hyöty vähensi merkittävästi kohteen kokonaiskustannuksia. Vahvana käytännön osaajana tunnettu Suominen keksi myös uusia oivalluksia laitteen työmaakäytön edelleen kehittämiseksi.

Pieneläinklinikka Tuhatjalan arkkitehtisuunnittelun kustannukset olivat yli kolmanneksen normaalia pienemmät. Kustannustehokkuutta voi edelleen parantaa ottamalla käyttöön laitteeseen liittyvä helppokäyttöinen 3D-mallintaja. Klinikka avaa ovensa yleisölle marraskuussa ja aloittaa ympärivuorokautisen päivystyksen 1.1.2011 kello 00:00.

Laite on todella helppokäyttöinen ja 3D mallinnus sujuu leikiten

Kahdeksan vuotias koulutyttö Vilma kokeili ja toteutti automatkan aikana "vaarin" kyydissä FarmiPeli-laitteella oman huoneensa suunnittelun. Kuka tuon voisikaan tehdä paremmin?
Kuva
Hyvin toteutetun "tietokoneen" tai oikeammin laitteen käyttöön ei tarvita ajokorttia. Tämän normaalista tietokoneesta poikkeavan uudentyyppisen laitteen käyttäminen ei vaadi opettelua ja aikaisempi tietokoneen käyttökokemus on vain haitaksi. Uuden "Klubi-askin" kannen avulla syntyy ympäristöönsä sopiva ja toimiva rakennus kuten yli 4000 kertaa jo aiemminkin.

Esimerkki laitteen käytöstä rakennusprojektissa

Yrittäjä on päättänyt investoida rakennukseen. Valintaratkaisujen helpottamiseksi rakennuttaja hankkii tai vuokraa FarmiPeli-projektinhallintalaitteen, jossa rakennus on helppo näyttää 3-ulotteisena mallina. Uusia ehdotuksia pystyy kuka hyvänsä kokeilelemaan - sormella hiiren tapaan mallissa liu'utetaan seinät, ovet, ikkunat ja kalusteet oikeille paikoilleen. Mallissa on helppo kokeilla uuden kalusteen soveltumista kokonaisuuteen. Laite näyttää luettelona malliin lisätyt rakennusosat ja kalusteet - määräluettelo ja kustannusarvio on aina näkyvillä.
Erikoisalojen toiminnan suunnittelun parhaita osaajia ovat toimijat itse. Rakennussuunnittelijan tehtäväksi jää toteuttaa hänen paras osaaminen - suunnitelman virallistaminen ja oikeellisuuden toteuttaminen. Suunnittelun taso laitteen avulla väistämättä paranee. Suomen toimivimmat, kauneimmat ja halutuimmat rakennukset on aikanaan suunniteltu "Klubi"-askin kanteen. Uuden askin kansi on lasinen ja piirtäminen tehdään kätevästi ilman kynää - sormella. Mallissa liikkumiseen käytetään uusien puhelimien tapaan kahta sormea.

Kaikki nämä ja aidon "Virtuaalinavetan" toteutus on nyt mahdollista.


Urpo Manninen
FarmiPeli Oy
0405745957
urpo.manninenfarmipeli.fi